Gratis kinderboek downloaden

Op zoek naar een leuk, geïllustreerd kinderboek vol originele verhalen? Waar je ook als ouders nog wat aan hebt? Geschikt voor iPad en e-reader? Vul hiernaast je mailadres in: je ontvangt een link in je mailbox en kunt het boek zo downloaden.

Gratis te downloaden verhalenbundel

De Wind zoekt een stem is een gratis te downloaden verhalenbundel met verhalen van Kaj van der Plas en illustraties van Matty de Vries.

Voor kinderen en volwassenen

Ook voor volwassenen een leuk boek: de verhalen knipogen naar de volwassen wereld, of hebben een diepere betekenislaag.

Het titelverhaal van het ebook, De Wind zoekt een stem, begint zo:

Fragment: De wind zoekt een stem

Ergens hoog in de lucht klonk een diepe verdrietige zucht. Weet je wie dat was? Dat was de wind. De wind zuchtte want ze vond het niet eerlijk. Dat de dieren in het bos elkaar hun mooiste verhalen konden vertellen terwijl zij, de wind, daar niet aan mee kon doen. Want de wind heeft geen stem. Maar wie wist er nou mooiere verhalen dan zij? Niemand had zoveel van de wereld gezien als de wind. Ze zou haar verhalen zo graag met de dieren willen delen… ze zuchtte nog eens en het klonk als een snik. Toen kreeg ze een idee.

Het was een warme dag geweest dus de dieren waren gaan slapen met hun ramen wijd open. Die nacht suisde de wind door het slaapkamerraam van Duif naar binnen. Toen Duif diep in slaap uitademde en weer in, pakte de wind snel zijn stem weg. En ach, nu ze toch in het bos bezig was, kon ze meteen wel even langs bij Rat en bij Muis en bij Vos en bij… Alle stemmen van alle dieren stal ze en stopte ze in een grote zak.

De volgende morgen merkten de dieren het niet meteen. Ze werden wakker in hun huizen en holen en dachten ‘wat is het een heerlijke windstille dag’ en ze dronken hun ochtendkopje eikeltjesthee. Toen Merel op het bankje voor haar huis zat en Kikker kwam voorbij, riepen ze elkaar vrolijk g… Uit hun mond kwam geen geluid!