Theater

Een podium met een eenvoudig decor. Misschien zelfs alleen maar licht. En op dat podium staat de verhalenverteller. Die met stem en lichaam en door het aannemen van allerlei rollen een hele wereld oproept. Verteltheater is spelen met de verbeelding. Ik kan dat en doe dat graag. Op scholen en in het theater.

Boek een voorstelling!

Voorstelling met muziek

Muziek speelt een belangrijke rol in mijn voorstellingen. Bij voorkeur schrijf ik de liedjes zelf. Soms met een verhalende tekst. Soms als vertolking van een bepaalde emotie. Soms als inleiding en afsluiting. En vaak alles bij elkaar. Liefst werk ik met een of meer live-muzikanten.

Kindervoorstellingen

Een Olifant met heel veel haar speelde ik in 2018 samen met collega Erik van Dort en muzikanten Niels Kooistra en Ori Rymarczuk. We speelden de voorstelling in opdracht van de gemeente Tynaarlo, op basis van oude verhalen uit het gebied van de gemeente, voor in totaal 1400 kinderen. Over de IJstijd, Berend Botje, het meisje van Yde, hunebedden en Witte Wieven. Leeftijd: 5-8 jaar. Duur: 35 minuten.

Inmiddels heb ik deze voorstelling weer opgepakt, nu in samenwerking met bluesmuzikant Herbie Blues.

De voorstelling Koekjes gaat over een bijzondere vriendschap, tussen een pad en een kikker. Ik werk voor deze voorstelling samen met bluesartiest Herbie Blues. Leeftijd: 4-8 jaar. Duur: <30 minuten. Deze voorstelling speelde ik in oktober 2019 voor zo’n 500 kinderen.

Peer Gynt is een bewerking van delen uit een bijzonder Fins sprookje, voorzien van gedeeltes uit de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg. Leeftijd: 7-10 jaar. Duur: 25 minuten.

Voor de bovenbouw van een aantal scholen in Assen heb ik in het kader van een project een voorstelling gemaakt met belangrijke verhalen uit de Wereldgodsdiensten. Leeftijd: 10-12 jaar. Duur: 25 minuten.

Voor volwassenen

Volwassenen genieten van het sprookje De soldaat die de dood te slim af was. Over een kozak die de dood verschalkt, maar een vreselijke prijs moet betalen. Leeftijd: 12-100 jaar. Duur: 45 minuten. Flyer van Jack Schoo.

En wat denk je van de vertellingen van Trijntje Soldaats? Meer hierover lees je op deze pagina.

Prijzen

De kosten van een voorstelling zijn in overleg.
Informeer naar de mogelijkheden