Klooster Ter Apel (voluit, vooruit, Museum Klooster Ter Apel) is niet alleen een historisch gebouw en museum, maar ook een trouwlocatie. Om meer trouwlustigen te trekken, vroegen ze Bas Sijpkes en mij om de pagina een make-over te geven. Niet alleen zoekmachineoptimalisatie maar ook aansprekende vormgeving en tekst was belangrijk.

Vanuit de bruid(egom)

De website moet aanstaande bruidsparen aanspreken die op zoek zijn naar een sfeervolle trouwlocatie. We hebben ingezoomd op ‘sfeer’ en ‘historie’. En dan zo beschreven dat een bruidspaar zich kan voorstellen hoe het er is. De foto’s en de kleurstelling doen de rest.

Trots

Ter Apel ligt niet in de buurt van grotere steden. Iedereen weet dat, en anders merk je het wel. Ik ben best trots op de vondst ‘Het is even rijden… maar’: daarmee gaat het benoemen van de afstand in een keer over in de beschrijving van de sfeer. Is de reistijd dan nog een probleem? Nee! Want je ziet meteen wat je ervoor krijgt.

Samenwerking

Met Bas is het altijd goed samenwerken. Allebei hebben we de neiging om op de raarste uren van de dag (/avond/nacht) nog aan het werk te zijn. En we zijn fan van elkaars werk… maar niet zonder kritisch te zijn.